lördag 2 januari 2016

Makaronilåda

Idag gjorde vi det enkelt för oss med en väldigt god men simpel rätt,
nämligen makaronilåda. 
Tar ca en halvtimme/trekvart att göra och innehåller inte allt för många ingredienser. 
Perfekt att göra av resterna om man haft spaghetti och köttfärssås till middag, behöver ju inte vara makaroner men använder ni spaghetti så skär ner den lite så det inte blir allt för långa bitar. 

Ni behöver till ca 4 personer: 
  • Makaroner, jag använder mig av snabbmakaroner, här höftar jag då jag aldrig får rätt mängd på makaronerna (är tokig i makaroner) :P
  • ca 500 g Blandfärs
  • 1 gul lök
  • 1 burk crème fraiche paprika/chili
  • nga matskedar chilisås, smaka er fram
  • grädde
  • maizenaredning alt mjöl
  • salt o peppar
  • ost
Sätt ugnen på ca 200 grader. 

Börja med att koka upp vatten på spisen till makaronerna. 

Hacka löken fint och bryn de lite lätt. 
Lägg ner köttfärsen i pannan och bryn den tillsammans med löken. 

Häll i crème fraichen i färsen och rör runt, häll även i lite grädde och chilisåsen.
Lått allt få putta ihop sig medans ni rör om då och då. 

Koka makaronerna. 

Red färsen med maizena alt mjöl så att den inte blir allt för lös, smaka även av den med salt och peppar. 

Smöra en ugnsform. 

Nu ska makaronerna och köttfärsen ner i formen, här kan man göra på lite olika sätt, man kan antingen varva makaroner/köttfärs/makaroner/köttfärs hela vägen upp. Alt tar man och blanda runt färsen med makaronerna i pannan eller grytan innan man häller ner allt i formen. 
Hur man gör väljer man själv. 

Jag brukar fylla formen till hälften och sedan lägga över ett lager med med ost och efter det fylla upp med mer köttfärs och makaroner. 

När formen är full lägger ni över (ytterligare) ett lag ost på och sedan in i mitten av ugnen tills osten smält. 
Klar att servera! 
Gott att ha till är en enkel grönsallad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar