måndag 21 januari 2019

Chokladbollsbrownies

Hittade ett riktigt gott recept på chokladbollar i en långpanna, blir som goa brownies! 

Ingredienser:

400 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 dl kakao
1 dl oboýpulver
2 msk vaniljsocker
1 dl kokt kaffe 
120 g mjölkchoklad
ca. 15 dl finvispad havregryn 
ca 2 dl nerblandad hel havregryn
Garnering:
200 g choklad, gärna 70% choklad blandad med lite mjölkchoklad
Cocos
Gör så här:

Börja med att vispa rumsvarmt smör och florsocker till det blir härligt fluffigt.
Smält mjölkchokladen.
Tillsätt kakao, oboýpulver, vaniljsocker, kaffe och mjölkchokladen. 
Vispa ihop. 
Tillsätt sedan havregrynen lite i taget under konstant vispning.
Smeten ska vara kladdig men fast när den är klar, fyll på med mera havregryn som ni inte vispar, blir lite tuggmotstånd. 
Tryck ut smeten i en bakpappersklädd långpanna 40×30 cm, alternativt i en form om ni vill ha den lite högre, ställ in i kylskåpet en stund.
Smält chokladen till garneringen och bred den över chokladbollssmeten. 
Toppa med cocos och låt sedan stå i kylskåp i ca. 30 minuter.
Skär sedan i jämnstora rutor.
Förvara i en lufttät burk med lock i kylskåp. Går utmärkt att frysa.
Servera gärna med lite vaniljvisp på toppen 💜
Receptet fann jag hos Fridas bakblogg



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar