måndag 9 januari 2017

Oxrullader

På nyårsafton så gjorde vi Oxrullader för första gången och det var jättegott! 
Och verkade enkelt att göra (jag hade lilleman) och gick relativt snabbt. 
Vi var ett gäng vänner som träffades och lagade mat tillsammans så här hjälptes alla åt, det blev enklare så då vi har lilleman och en skotträdd hund, och faktiskt mycket trevligare! 

Vi var 6 vuxna och två barn som åt... 

Oxrullader:
1500 g lövbiff
4 mozzarellabollar
3 burkar kantareller
3 pkt bacon 
1 purjolök 

Sås:
6-7 dl grädde
halv flaska oxfond
1/2 finhackad lök
Maizena

Oxrullader:
Börja med att tunnskär purjolök och bacon. 
Stek sedan purjolök, bacon och kantareller var för sig. 
Hacka undertiden mozzarellan i småbitar.

Salta o peppra ena sidan av lövbiffen, vänd den så att den kryddade sidan ligger neråt. 
Lägg ca 1 tsk av varje ingrediens, inc mozzarellan, längst ner i änden av lövbiffen. Rulla ihop till en korv och sätt en tandpetare rakt igenom som håller fast den under stekningen. 

Bryn oxrulladerna i smör och lägg sedan åt sidan

Såsen:
Bryn löken i samma panna som ni nyss plockade ur rulladerna. 

Slå i grädde och fond, rör runt o låt koka upp. Smaka av och tillsätt lite maizena alt mjölresning om ni vill det. 
Lägg ner rulladerna i såsen och låt sjuda i ca 15 min och låt sedan stå på eftervärme i ca 15 minuter. 

Servera gärna med hasselbackspotatis och sallad.  
Underbart gott!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar