onsdag 2 oktober 2019

Mintchokladcheesecake


Kombinationen av mjölkchoklad och mint var underbart god!


Enkel cheesecake att göra och fräsch i smaken. Jag gjorde en dubbel sats mot detta receptet då jag skulle ha den till jobbet och gjorde den i två olika formar som jag sedan monterade på varandra.
Men detta recept är till en springform, använd gärna en lite högre form för att få en maffigare cheesecake, annars går en vanlig springform alldeles utmärkt. 


Ni behöver till en springform, räcker till ca 10-12 personer. 

4 ägg
4 dl socker
6 dl vispgrädde
800 g Philadelphiaost
Eventuellt lite smör till bottnen

2 paket Oreo
1 påse chokladwaffels 

Mjölkchokladkakor med mintsmak

Choklad, frukt eller dylikt att garnera den med. 


Börja med att smöra formen lite lätt, fast endast i bottnen.
Mixa kexen till smulor, kanske behöver ni inte alla waffels, krämen i oreokexen gör att de kletar ihop sig, vill man ha lite fastare botten kan man smälta lite smör och blanda i.


Tryck ut smuldegen i bottnen på formen och sätt in den i kylen medans ni förbereder fyllningen.

Smält 200 g mjölkchokladen i ett vattenbad. 
Rör ner Philadelphiaosten, blanda allt väl och smaka av om det är tillräckligt med mintsmak för er. Se till så att det inte är några vita fläckar här o där efter Philadelphiaosten. 
Låt det svalna. 

Vispa ägg och socker poröst i en lite större bunke.
Vispa grädden i en annan bunke.

Häll ner Philadelphiaostchokladen i äggsmeten och rör runt.
Häll även ner vispgrädden och rör om allt samman.

Häll upp smeten i formen över kexen, min blev precis upp till kanten.
Plasta formen.

Sätt in formen i frysen, se bara till så att den står rakt. Låt stå i minst 5 timmar, gärna över natten.

Ta ut formen ca 30 minuter innan den ska serveras så att den går att skäras, ni märker när den börja smälta.

Dekorera cheesecaken med smält choklad, chokladbitar, eller lite färsk frukt. Jag hade även lite chokladmynta till garnering. 





Hoppas att ni gillar den! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar