torsdag 27 juli 2017

Enkel räktoast

En snabb och enkel lunch/kvällsmat eller
varför inte första semesterdansfrukost ;) är denna räktoasten.

Går snabbt att göra, det enda som tar tid är att vänta på räkorna skall tinas om de varit frysta. Och som med mycket annat, garnera toasten med det som ni gillar eller har hemma!

Ni behöver till vår variant:
rostebröd
sallad
räkor
1 citron
2 dl creame fraich
svartpeppar
avokado
ägg

Börja med att koka äggen, vi valde att göra dom halvhårda så att gulan fortfarande är lite krämig.

Lägg bröden i en brödrost och låt dom svalna lite.

Gör citronröran;
  • Börja med att riva ner zesten (skalet) från citronen i créme fraichen men försök att inte få med så mycket av det vita för det kan bli lite beskt. 
  • Rör runt och smaka av med lite svartpeppar. 
  • Om ni använder "vanlig" Créme fraiche så kan ni behöva ha i lite citronsaft också men använder ni lätt créme fraiche så är den för rinnig för saften, ta då istället lite mer citronzest.
 

Börja sedan att bygga toasten;
  • Bre lite smör på brödet om ni vill det.
  • Lägg på ett salladsblad
  • Skiva äggen och lägg på salladsbladet
  • Lägg på en klick med citronröran
  • Krama ur så mycket vätska ni kan ur räkorna och lägg dom på toasten
  • Skiva avokadon och toppa med den över räkorna.
Kanske inte den vackraste skapelse men riktigt god var den!


Garnera med lite citron o gurka om ni vill det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar