onsdag 13 september 2017

Morotsrulltårta med citronkräm

Riktigt god och snabb rulltårta med smak av morotskaka :) Kan det bli bättre? 

Krämen i rulltårtan har en touch av citron som gjorde kakan underbart god! 

Ni behöver: 

3 ägg
2 dl strösocker
2 dl morötter, ca 3 stycken
2 dl vetemjöl
50 g sötmandel
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kardemumma
1 tsk kanel
2 msk naturell olja

150 g smör

180 g Philadelphiaost
1 dl florsocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
saften från 1/2 citron + skal


  • Börja med att sätta ugnen på 225 grader
  • Finhacka sötmandeln
  • Riv morötterna på den finaste sidan
  • Lägg ägg, socker, olja och morötter i en mixer och mixa till den blir ljus och luftig, tar bara några sekunder. 
  • Blanda ihop mjöl, bakpulver, kardemumma och kanel i en bunke och vänd ner morotsblandningen i den. Se till så att mjölklumparna kommer ut. 
  • Lägg sist i mandeln i smeten och rör runt. 
  • Bred ut smeten i en bakplåtsklädd långpanna, ca 30x40 cm. 
  • Grädda morotskakan mitt i ugnen i ca 7 minuter. 
  • När kakan är klar, strö över lite strösocker och lägg på ett bakplåtspapper, vänd kakan om och ta bort pappret. Låt kakan kallna. (Går ganska kvickt) 
Dax för fyllning: 
  • Vispa ihop smör, philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker till en krämig smet utan klumpar. 
  • Riv skalet från citronen och pressa ner saften mot slutet av vispningen, vispa lite till så ni blandar in allt. 
  • Bred fyllningen över kakan och rulla ihop den från långsidan, den spricker lite men tryck ihop den lite när ni rullar så den inte blir för luftig. 
  • Låt rulltårtan ligga svalt en stund med skarven neråt så den hinner klistra ihop sig slits innan ni skär upp den. 
  • Servera gärna med lite florsocker pudrad över och lite rivna morötter alt. lite hacks sötmandel. 


Underbart god! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar