torsdag 20 november 2014

Ägg o baconsallad

Idag ha vi ätit sallad, jag gillar sallad i dess olika former o variation. Det är enkelt o gott o man blir inte så där proppmätt på det samtidigt som det är ganska nyttigt. 

Denna gången gjorde vi en sallad som förekommer lite då o då hemma hos oss, särskilt nu på hösten då den är både lite varm o kall. 

Vi har nog aldrig den likadan från gång till gång för vi tar o lägger i lite vad vi hittar o är sugna på :) 
Denna gången blev denna ganska basic men ändå väldigt god! 


Vi hade i: 

6 hårdkokta ägg
Grönsallad
Gurka
Baby plommontomater i olika färger
Mango
Stekt bacon
Sparris
Majs

Serveras med rhode island dressing, bröd, smör o ost. 


Väldigt enkelt gjord...  
Man kokar äggen så dom blir hårdkokta och delar dom sedan i mindre klyftor. 
Undertiden så knapersteker man baconen som man klippt ner i stekpannan. 
Skär salladen, tomaterna, gurkan o mangon i den form o storlek som ni föredrar. 
Skär sparrisen i bitar o koka dem i några sekunder, stek dom sedan lite lätt i smör och strö lite flingsalt över dom. 

Blanda ihop allt i en skål och servera tillsammans med dressing o bröd för att förhöja smakrena lite. 

Ha ingen bild på det idag men ska lägga upp detta nästa gång vi gör denna :) 
Men då kanske det inte blir exakt samma innehåll för man tager vad man haver och vad man man gillar :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar