söndag 1 februari 2015

Svamptoast med äppelröra

Igår hade vi svärföräldrarna, Johnas morföräldrar och mamma o hennes man Magnus på middag.
Vi bjöd dom på en trerätters middag där 2 av de 3 rätterna hade vi inte testat innan så de va lite kul. :)

Vår meny för kvällen var:

En läskande Pärondrink till fördrink
Till förrätt hade vi en Svamptoast med äppelröra och en Bacontoast med äppelröra för mig o Magnus som inte gillar svamp.
Till Huvudrätt serverade vi Sparrissoppa med Nötigt kuvertbröd och Källarfranska
Till dessert hade vi en sandwich-tårta (glömde dock att fota den) med grädde, färska hallon och hackade jordnötter.  (Mycket god!! :)

Svamptoast med äppelröra   Till 4 personer..

1 liter blandad färsk svamp
smör
2 krm salt
1 krm svartpeppar
4 skivor lufttorkad skinka
1 pkt bacon
4 skivor rostat bröd


Äppelröra:
2 st äpplen, gärna röd/gröna
1 dl crème fraiche
2 msk hackad gräslök
1 krm salt

Gör så här: 


Dela svampen i bitar. Fräs dom i smör tills vätskan kokat in.
Krydda med salt och peppar.
Klipp ner baconen i mindre bitar och stek dom lite knaperstekta.

Riv äpplena grovt och blanda med crème fraiche, gräslök och salt.
Rosta bröden.
Lägg svampen och baconen på brödet.
Lägg på en klick av äppelröran och toppa med lufttorkad skinka och lite hackad gräslök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar