Om man gillar surt godis så kan detta vara ett bra, nyttigt alternativ som verkligen smakar vinbär.

Ni behöver:
ca 500 -750g vinbär, jag blandade röda och svarta
ca 2-3 msk honung, om man inte vill ha det supersurt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 75 grader C
- Mixa bären till en pure
- Vill man inte ha några kärnor med i remmarna så rekommenderar jag att ni silar bort dom genom en sil.
- Vill ni inte ha den väldigt sur så blanda i lite honung i purén.
- Lägg bakplåtspapper på en plåt och ringla lite olja över.
- Bred ut purén på bakplåtspappret.
- Sätt in i ugnen och låt gå på torkning i 6-9 timmar. Tiden varierar lite beroende på ugnen. Öppna ugnsluckan lite då och då för att släppa ut lite ånga. Resultatet ska vara läderaktigt och torrt.
- Vänd sedan purén uppochner så att ni kan trä bort bakplåtspappret.
- Klipp till smala remmar och förvara i tätslutande burk med lock.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar