tisdag 21 oktober 2014

Krämig kyckling med ris

Igår testade vi ett nytt kycklingrecept, het krämig kyckling med ris. Vi tyckte båda om detta väldigt mycket
så denna rätten kommer att stanna hos oss! Dock kommer jag även att ha en grönsallad till i fortsättningen och ta liiite mindre sambal oelek nästa gång då vi hade nästan 4 tsk denna gången... hett!

Det som är bra med rätten är att det är inte så många ingredienser och att den var väldigt enkel att göra! :)



Ingredienser till 4 portioner

4 kycklingfiléer
1 st paprika
1 chili, spaske peppar
1 st purjolök, ca 15 cm
2-3 morötter
1-2 tsk sambal oelek beroende efter smak
1 ask philadelphiaost, 200 g
1 - 2 burkar creme fraiche paprika/chili, vill man kan man ta en paprika/chili och en neutral. 
Salt och peppar

  1. Börja med att förbereda riset alt om ni vill ha pasta eller något annat till. 
  2. Skär kycklingen i tärningar och börja med att steka denna. Krydda med salt och peppar.  
  3. Skala och skär morötterna tunt undertiden och lägg ner i pannan så att morötterna hinner bli mjuka innan rätten är klar.
  4. Strimla purjolöken tunt och skär paprikan i tärningar. Hacka även ner chilin i små bitar.
  5. Låt purjolöken/paprikan o chilin fräsa med i pannan mot slutet och blanda allt med morötterna och kycklingen. 


  6. Blanda ner philadelphiaosten och creme fraichen. Börja med en burk creme fraiche paprika/chili och fortsätt sedan med ytterligare en om ni vill ha den lite lösare alt starkare i smaken.  
  7. Blanda i sambal oelek och smaka av med salt o peppar. 


  8. Låt allt puttra ihop lite och sedan är rätten klar att serveras. 

Servera med ris, pasta, sallad och gärna nått gott bröd till. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar