måndag 4 april 2016

Honungskaramelliserad rökig Kasslergryta

Igår gjorde Johnas en riktigt god kasslergryta, den smakade rökt kassler och mild söt honung, passade perfekt tillsammans!
Servera den tillsamans med ris och lite grönt. 

Han mixade på frihand och fick fram en rätt som vi kommer ha många gånger här hemma, där ser man att man ska inte vara rädd för att testa sig fram!

Till denna goda rätt behöver ni: 

500 g kassler
ca ½ purjolök
½ röd paprika 
½ gul paprika
50 g smör
ca 2 dl grädde
ca 5 tsk flytande honung
knappt 1 dl chiliketchup
colloritsoja


Börja med att tärna kasslern i ca 1½ x 1½ cm stora tärningar. 
Strimla upp purjolöken i tunna skivor. 
Strimla paprikorna fint på längden, tycker man dom är för långa så dela dom en gång. 

Bryn purjolöken och kasslern i en stekpanna tillsammans med ungefär hälften av smöret. När löken har blivit mjuk och glansig så ringla i ca 3 tsk honung och resten av smöret. 
Låt koka ihop i nån minut så vätskan blir till en sky istället, kasslern släpper en hel del vätska. 


Sila av smörskyn i en bunke så att pannan blir nästan torr. 
Ringla på resterande honung över kasslern och bryn det så att ytan blir lite karamelliserad. Honungen smälter väldigt fort så var beredd med chiliketchupen så att det inte bränns i pannan. 
Häll tillbaka smöret i pannan och grädde. 


Färga med collorit men akta så du inte får för mycket (sambon fick det) 
Låt koka ihop i ca 15-20 minuter så att smakerna verkligen kommer fram från honungen och kasslern. 

Servera tillsammans med ris och en grönsallad till. 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar