fredag 29 april 2016

Schweizernötsbrownies

Såg ett recept från tidningen hembakat på schweizernötsrutor (jag har valt att kalla dom för brownies istället då de är ganska kletiga) och var bara tvungen att testa dessa då jag är galen i nötter o choklad... :P 


Väldigt enkla att göra, tar inte särskilt lång tid om man bortser från ugnen o kyltiden, och väldigt goda! Misstänker att de är ännu godare med en klick grädde bredvid (därav namnet brownies)... 

Blir ca 16 bitar, beroende på formen o hur ni skär dom. 

Botten: 
100 g sötmandel
2 ägg
3 dl socker 
1 1/4 dl vetemjöl
100 g smör

Schweizernötfudge:
1 dl vispgrädde
200 g schweizernötchoklad
2 tsk smör


Gör så här: 

  • Sätt ugnen på 180 grader C. 
  • Mal sötmandeln med en mandelkvarn på finaste rivjärnet. 
  • Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. 
  • Smält smöret
    Tillsätt vetemjöl och sötmandeln i äggblandningen, rör runt allt och slå i smöret sist. Vispa ihop allt till en slät smet. 
  • Häll smeten i en form, ca 22 x 22 cm, klädd med bakplåtspapper. Använder ni en rund springform så går en i ca 23 cm i diameter bra. 
  • Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25-30 minuter. Låt kakan kallna i formen. 

Dax att göra fudgen... 
  • Dela chokladen i sina rutor och klicka fram smöret så att du har detta klart. 
  • Värm upp grädden i en kastrull, rör hela tiden så att den inte bränns vid.
    Lägg i chokladen, några bitar i taget och rör runt så att chokladen smälter ner i grädden. 
  • Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en slät smet. 
  • Låt svalna något. 

  • Bred ut fudgen på kakan och ställ den kallt så att den stelnar. 
  • Skär sedan kakan i rutor eller tårtbitar om ni använder den runda formen.
    Servera gärna med en klick vispgrädde o lite riven choklad över. Eller njut av mumsbitarna som de är. 
För att komma till tidningen hembakats recept tryck här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar