måndag 6 juni 2016

Rabarbercupcakes med vaniljfyllning

Dessa skulle egentligen bara varit vanliga rabarbermuffins med vaniljkräm men då jag tyckte att dom blev väldigt ljusa så gjorde jag en frosting o spritsade på ovanpå och vips så har vi en cupcake :) 
Dock så har jag ingen bild på dessa då de tog slut alldeles för snabbt men ska ta det nästa gång :) Då kanske man ska göra en chokladfrosting istället... hmmm... ;) 

Det är lite många moment men dom var inte så svåra att göra, det flöt på ganska bra. 

Ni behöver till ca 12 stycken: 

Muffinssmet
2 ägg
1½ dl strösocker 
2 tsk vaniljsocker 
75 g smör 
3/4 dl mjölk
2½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
½ krm salt
½ tsk kardemumma

Vaniljfyllning
200 g philadelphiaost
1 msk florsocker
1 msk vispgrädde
4 tsk vaniljsocker

Rabarberfyllning
ca 6 stjälkar rabarber, jag blandade stora, tjocka, små och smala
25 g smör
2 msk socker, blir det för surt så tillsätt mer. 
1½ tsk malen kanel

Frosting
60 g rumstempererat smör
5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
100 g philadelphiaost
ev. några droppar valfri karamellfärg 


  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Gör vaniljfyllningen: 
    Vispa ihop alla ingredienserna till en slät kräm.
    Smaka av och tillsätt eventuellt mer vaniljsocker.
  3. Gör rabarberfyllningen: 
    Ansa o tvätta rabarberna, skiva dom i småbitar.
    Stek dom varma i smöret och smaksätt med kanel och socker.
    Smaka av så det är lagom sött. 
  4. Gör muffinsarna:
    Blanda vetemjöl, kardemumma, bakpulver och salt noga.
    Ställ åt sidan.
    Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
    Smält smöret och rör ner mjölken.
    Rör ner i äggsmeten.
    Tillsätt även mjölblandningen och rör ner denna försiktigt.
  5. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt.
    Fyll formarna med smet till 2/3
  6. Lägg ner en klick rabarberfyllning i varje form. 
  7. Fyll en spritspåse med vaniljfyllning.
    Tryck ner spritsen en bit i muffinsen och tryck i lite vaniljfyllning i varje muffins.
  8. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. 

Klara att servera!! 
Detta receptet hittade jag på en kaka i ugnen men som vanligt så har jag ändrat lite... 

Men vill ni göra som jag gjorde och förvandla dessa till cupcakes... 
  1. Gör frostingen:
    Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
    Vispa i philadelphiaosten.
    Färga din frosting med karamellfärg/er eller behåll den vit.
  2. Fyll en sprits med frosting, vill ni ha tvåfärgad så fyller ni ena sidan av spritsen med frosting med en färg och andra sidan av spritsen med frosting av en annan färg.
  3. Spritsa frosting på cupcakesen, tänk på att dom inte ska vara varma, dekorera gärna med strössel, en rabarberbit eller varför inte en liten chokladbit.... 
Ännu en gång så är cupcakesen klara att servera :) 
Frostingen kommer ifrån Leilas recept

Smaklig spis! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar