torsdag 1 september 2016

Het paprikagryta

Ikväll gjorde jag en het (!!) paprikagryta
som påminner lite om en gulaschsoppa men tar bara ca 1 timme att göra och äts med fördel med ris och en god sallad till.
Passade perfekt ikväll då jag har lite ont i halsen o vill inte bli sjuk, förhoppningsvis rensade denna det mesta :P

Ni behöver till ca 4 personer:

400 g fläskkarré
2 st röda paprikor
5 st vitlöksklyftor
1 1/2 msk paprikapulver
ca 1 tsk svartpeppar
ca 1 tsk salt
2 msk färsk basilika
2 msk sambal oelek
1 msk tomatpure
100 g philadelphiaost
1 tsk koncentrerad kalvfond
2 dl vatten
2 (1/2 dl) grädde, vill ni ha den lite mildare så ta den extra halvdecilitern.
1 dl rött vin

crème fraiche till servering


Gör så här:
  • Strimla fläskkarrén och ansa den. Lägg den i en gryta med lite smör och börja bryna den. 
  • Strimla även paprikan och lägg även den i grytan. Pressa även i vitlöken och fräs allihopa tills köttet är genomstekt. Tillsätt mer smör om det skulle behövas. 
  • Krydda med paprikapulver, salt o peppar och basilikan, som ni hackat i mindre bitar. 
  • Rör ner sambal och tomatpurén, rör om. 
  • Rör ner philadelphiaosten och rör tills osten har smält och blandat sig med resten av ingredienserna. 
  • Häll i vatten, grädde, kalvfond och vin. Låt grytan puttra på låg värme i ca 30 minuter, glöm inte att röra i den lite då och då så att den inte bränns fast. 
Som ni ser på bilden så försvinner en hel del vätska, vill ni ha den lite mer såsig så fyll på med vätska men glöm inte att fylla på med kryddor också isåfall så ni inte tappar smaken. 
  • Tillred ris om ni vill ha det till och gärna en grönsallad undertiden som grytan puttrar.
Servera gärna med en klick crème fraîche. 

Smaklig spis! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar