söndag 18 september 2016

Mörk Bounty med flingsalt

Jag gjorde Bounty efter baksmedfridas recept och fick en halv
burk över med kondenserad mjölk så bestämde mig för att göra en lite nyttigare variant av dom, med 70% choklad och flingsalt som garnering. Blev riktigt goda med den salta eftersmaken!! 

Vill ni göra vanliga Bounty med mjölkchoklad så hittar ni det receptet här, rekommenderar att ni gör en sats av varje så slipper ni slatten med mjölk i kylskåpet. 

Dessa är även ett bra tips till julbordets gottebord, lite nyttiga men ack så goda! Perfekt!! 

Ni behöver till ca 18 st: 

1/2 burk sötad, kondenserad mjölk, det blir nästan 200 g.
125 g kokos
150 g mörk choklad, minst 70% 
flingsalt till dekoration 



Gör så här: 

  • Blanda kokosen och den kondenserade mjölken i en skål. Rör ihop till en krämig smet. 
  • Ställ smeten i kylskåpet mesans ni smälter chokladen.
  • Rulla sedan till ca 18 st avlånga Bountybitar
  • Doppa bitarna i chokladen så att dom blir helt täckta och lägg på ett bakplåtspapper. 
  • Strö över lite flingsalt som dekoration innan chokladen stelnat
  • Sätt in dom i kylskåpet tills de ska serveras och förvara dom sedan i kylen tills de tar slut, vilket går ganska snabbt :) 


Underbart goda!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar