söndag 11 februari 2018

Tårtbotten, tigerkaka

Perfekt att ha som botten i tårtor, denna som en tigerkaka

Ni behöver: 

4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

ca 1 msk kakao


Sätt ugnen på 200 grader C. 

Vispa ägg och socker mycket pösigt, räkna med flera minuter om ni gör det för hand! 

Häll de båda mjölsorterna och bakpulvret i el sil och sikta ner det i smeten samtidigt som ni rör in det i smeten. 

Häll bort ca ⅓ av smeten i en annan form och häll ner kakaon i den. 

Häll ner smeten i en osmord form men med ett smort smörpapper i botten. 

Häll i kakaosmeten i formen och rör runt lite försiktigt så det blandas lite

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter men sänk värmen till 175 grader efter ca 10 minuter.

Låt kakan kallna i formen. 

Skär loss den runt kanten. Stjälp upp den och dra bort pappret.

Dela sockerkaksbotten i två delar men skär även bort lite av toppen och bottnen så det inte blir några hårda delar i tårtan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar