torsdag 28 juli 2016

Danska frukostbullar

Hittade ett enkelt recept på danska frukostbullar som såg riktigt goda ut.
Min sambo är praktiskt taget uppvuxen på somrarna på Bornholm, Danmark, så tänkte att om detta är som danska frukostbröd så kommer han att bli glad :)

Dom var väldigt goda med lite smör o ost på och kommer definitivt att baka dom igen :)

Ni behöver: 

50 gram jäst
3 dl kall mjölk
1 tsk salt
    1 msk ljus sirap 100 g smör, gärna lite rumsvarmt
    1 ägg10 dl vetemjöl
      Vallmofrö
  • 1. Smula ner jästen i en degbunke. 
  • Häll över mjölken och rör om så att jästen löser sig ordentligt.
  • 2. Tillsätt salt, sirap och ca hälften av mjölet. 
  • Knåda degen.
  • 3. Skiva smöret och arbeta in det tillsammans med resterande mjöl i degen. Knåda degen tills den är blank och smidig. 
  • Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  • 4. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt. Dela degen i två lika stora bitar. 
  • Kavla ut varje del till en avlång kaka ca 20x40 cm. 

  • 5Pensla med uppvispat ägg och vik dem sedan i tre delar på längden. 
  • Skär ut ca 9 lika stora bitar från varje degkaka. 
  • 6. Lägg dem med skarven nedåt på en plåt med bakpapper. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. 
  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • 7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över vallmofrö. 
  • Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.
  • 8. Låt bullarna svalna på galler under bakduk. 
Underbart goda!! Servera dom gärna lite varma med ost! 


  • Dom går även bra att frysa in!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar