tisdag 27 oktober 2015

Avokado med räkor och crème fraiche

Jag har verkligen börjat gilla avokado! Och det i kombo med räkor och crème fraiche är såå mumsigt :) 
Tänkte att jag o sambon skulle festa till de lite i helgen med avokadoförrätt innan vår kött- o grönsakssoppa. Och det blev underbart gott! 
Vi la inte ner så möe tid på uppläggningen så får lägga upp några bättre bilder när vi gör dessa nästa gång, men väldigt enkla att göra och blir underbart goda :) 


Ni behöver till 2 personer: 
2 avokados
crème fraiche, liten burk på 200 g, behöver inte hela. 
räkor, ca 2 nävar
1 citron
salt och peppar
dill

Avokados är lite lömska för ibland är dom stenhårda och ibland nästan lite övermogna, men det som är perfekt här är att om de är nästan mogna, dvs lite för hårda egentligen, så gör det inget. 

Börja med att dela avokadorna på mitten och ta bort kärnan. 
Gröp ur den men var rädd om skalet. 

Finhacka avokadon så märker man inte att dem är lite hårda, är bara gott. 
Lägg i en skål. 

Ta 2/3 delar av räkorna och hacka över dom lite grovt, ska vara lite stora bitar. 
Lägg i skålen.

Lägg även i crème fraiche, börja med halva byttan, och rör runt så att räkorna och avokadon blandas. 

Riv lite citronskal i blandningen

Blanda i mer crème fraiche om ni vill ha det, men se upp så det inte blir för mycket. 

Smaka av med lite salt och peppar.

Klicka i blandningen i de 4 avokadoskalen, toppa med resterande räkor och klipp över lite dill. 

Lägg gärna ett salladsblad på en assiett och sätt avokadorhalvorna på dessa och dekorera med lite räkor. 

Klara att serveras :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar