onsdag 4 november 2015

Spaghetti och köttfärssås

Nått som är väldigt gott, enkelt att laga och som många tycker om är Spaghetti och köttfärssås.
Köttfärssås finns i miljoner olika varianter och kombinationer. Man måste helt enkelt våga prova sig fram till sin favorit. Jag gör en variant nu som jag inte lagade för några år sedan för då gjorde jag en annan.

Men denna varianten är väldigt enkel så det är en bra grund som man sedan kan ändra med olika smaksättningar eller innehåll.

Ni behöver:
ca 500 g blandfärs
1 gul lök
1-2 pkt chili/paprika crème fraiche, beroende på hur hett man vill ha det
grädde antingen matlagnings eller äkta grädde.
chilisås och/eller ketchup
smör
salt och peppar
ev. maizena eller mjöl

spaghetti alt pasta


Gör så här:

Sätt en kastrull med lättsaltat vatten på spisen.

Finhacka löken och bryn den i smör i en stekpanna.
Lägg i blandfärsen och bryn den.
Krydda med lite salt o peppar.
Lägg i crème fraichen, börja med en burk och rör runt.
Häll i lite grädde, rör runt och låt det puttra ihop till en krämig sås.
Häll i lite chilisås för smakens skull, vill man ha lite mer tomatsmak kan man ta ketchup oxå/istället.
Smaka av.
Vill man kan man ha i den andra crème fraichen, mer kryddor, mer grädde alt ketchup.
Är såsen för rinnig så red den med lite mjöl/maizena alt om den är för torr så ha i lite mer grädde.

Lägg i spaghettin alt pastan som ni vill ha i vattnet när de kokar, koka efter anvisningarna på förpackningen.
Häll av spaghettin i ett durkslag så vattnet rinner av, häll tillbaka i kastrullen o lägg i en klick smör och rör runt.

Klart att servera :)
Går utmärkt att frysa in köttfärssåsen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar