måndag 9 november 2015

Daimtryffel

Nu är julen snart här så jag provade ett nytt julgodisrecept idag :) 
Var väldigt enkelt att göra, tog ca 20 min att tillaga och var riktigt goda! 

Ca 40 stycken. 

200 g mörk choklad, gärna 70%
1 dl vispgrädde
1½ förp dubbeldaim

Gör så här: 

  1. Hacka chokladen i mindre bitar. 
  2. Koka upp grädden i en mindre kastrull. Dra av från plattan och låt den hackade chokladen smälta i den varma grädden i omgångar. Rör tills smeten blir blank och fin.
  3. Låt tryffelsmeten svalna men inte tjockna för mycket, rör lite då och då. 
  4. Ställ ut 35-40 ischokladformar (aluminium) på en bricka eller tallrik
  5. Hacka daimen i mindre bitar. 
  6. Häll över tryffelsmeten i en spritspåse, men med ett litet hål! 
  7. Spritsa lite lite på botten av formarna. 
  8. Häll i lite hackad daim
  9. Fyll upp formen med tryffelsmet ända upp till kanten.  
  10. Toppa med mer daimbitar 
  11. Låt tryffeln stelna i kylskåp och förvara den sedan kallt i en burk med tättslutande lock. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar