
det skulle vara. Och det gick ganska snabbt :)
Till ca 4 personer behövs:
500 g champinjoner (ta gärna några små pyttiga till garnityr)
1½ gul lök
torkad timjan
ca 1 dl koncentrerad grönsaksfond
5 dl vispgrädde
5 dl mjölk
ca 1 msk mjöl
smör
bacontärningar
- Grovhacka 2/3 delar av champinjonerna.
Skala och finhacka löken.
- Fräs champinjonerna och löken i smör i en större kastrull som rymmer soppan ca 5 minuter. Fräs bort smöret och pudra över mjölet. Rör om lite då o då.
- Tillsätt mjölk, grädde, fond och timjan. Rör om
Låt koka i ca 10 minuter under lock men passa det så att det inte bränns fast eller koka över.
- (Här är en bra idé att förbereda om man ska ha något tilltugg som t.ex vitlöksbröd el. liknande)
- Ta av soppan från plattan och mixa den slät med en stavmixer eller i omgångar i en matberedare.
- Stek baconen lätt knaperstekta.
- Sätt tillbaka soppan på plattan och häll i champinjonskivorna.
Låt koka i ca 2-3 minuter.
- Häll av bacontärningarna på ett hushållspapper så att fettet rinner av.
- Stek de små pyttiga champinjonerna till dekorationen lite lätt gyllene.
- Smaka av soppan, krydda den ev med salt o peppar men tänk på att baconet är salt i sig.
Klar att servera :)


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar