onsdag 18 november 2015

Vitlöksbröd

Nått som är väldigt gott till soppa, pasta eller bara som tilltugg är vitlöksbröd! 
Och det var väldigt enkelt att göra och tog ca en kvart. :)

Ni behöver:

1 baguette
ca 100 g smör
1 hel vitlök
flingsalt

Sätt ugnen på 200 grader. 

Börja med att ta fram smöret och pressa vitlöken över, strö över lite flingsalt. 
Blanda runt med en gaffel så allt blandas och låt de stå och dra lite. 

Dela baguetten i sneda skivor, bre över ett tjockt lager vitlökssmör och lägg allt på en bakplåt med bakplåtspapper. 
(Blir det något smör över, lägg det på en bit plastfolie, forma det till en korv och frys in det, ta fram det och skivar upp det och ha det på en bit grillad köttbit) 

Sätt in i ugnen i 5-10 min, tills dom är lite gyllene och smöret smält. Kan även stå lite på eftervärmen om man vill det. 

Klara att servera :) 
                                                   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar