måndag 4 juli 2016

Kycklingkebabgryta

Idag experimenterade jag med råvaror som vi hade hemma för att göra en relativt snabb gryträtt, man har ju inte allt för mycket ledig tid nu med lilleman :) 
Den blev riktigt god, till o med sambon gillade den o han är inte överdrivet glad för kyckling. 

Kebabkycklingen (hittas i frysdisken) som jag använde har kebabkryddor och är mjuk o saftig, gav en god krydda till grytan :) 

Jag är inte glad för champinjoner (sambon är det) därav de inte är så många av den :P 

Till 3-4 portioner: (vi var två o sen blev de två mindre matlådor) 

Kycklingkebab, jag använde ca 2/3 delar av påsen
1 purjolök
4 morötter
Färska champinjoner
4 dl grädde
Lite mindre än 1/2 flaska kalvfond 

Ris 
Suger snaps


  • Börja med att strimla purjolöken tunt och svetta den i smör i en stekpanna med lite hög kant.
  • Skiva undertiden morötterna och lägg ner dom i pannan med löken.
  • Lägg i Kycklingkebaben, dom är frysta så dom ska tina i pannan och gärna få lite stekyta (dock inte nödvändigt), ca 5-10 minuter.
  • Slå sedan på grädden och fonden och rör runt.
    Låt koka lite häftigt ca 5-10 minuter och lägg i champinjonerna. Vill ni ha såsen tjockare så får ni reda den, vi ville ha den lite rinnig så den var perfekt som den var :)
  • Smaka av, kommer att vara ganska salt pga fonden men det försvinner sen. Är smaken god (förutom saltet) så på med ett lock och ställ åt sidan för att vila lite i ca 20 min. Då försvinner den salta smaken och de andra smakerna från Kycklingkebaben och sötman i morötterna kommer fram. 

  • Koka undertiden riset och om ni har några böner till så koka upp vattnet till dom.
  • Lägg bönorna i vattnet i några minuter, häll av och rör runt med lite smör. 

Om det behövs, värm upp grytan igen, vi behövde inte de men det märker ni. Smaka av så att saltsmaken har försvunnit. 

Mycket god!!
Hoppas att ni gillar den lika mycket som vi gjorde! 


Kram Malin 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar