
Ni behöver:
2 dl havregryn
3½ dl vatten
50 gram margarin
25 g jäst
2 dl fingervarm mjölk
2 tsk salt
3 msk ljus sirap
ca 10 dl vetemjöl

Börja med att göra en gröt; koka havregrynen med vattnet tills det blir en gröt, rör därefter ner margarinet så att den smälter. Låt svalna något.
Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken som ni värmt fingervarm, rör om tills jästen löst sig.

Knåda degen och låt jäsa under en bakduk i 30 minuter.
Dela degen i 16 delar och forma till runda bullar om ni inte använder en bullform som jag gjorde med halva satsen, smöra formen först!

Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla bröden med vatten och strö över havregryn.
Grädda mitt i ugnen ca 10.12 minuter.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar