onsdag 12 augusti 2015

Tagliatelle med laxtärningar i spenatsås

I förrgår gjorde jag en kall spenat crème fraiche och fick lite över så idag så gjorde jag om den till en varm pastasås istället :)

Och det blev faktiskt gott, och kul att få ytterligare en rätt med spenat och inte endast till panerad fisk :)
Och det gick snabbt att göra denna rätten, laxen o såsen tog inte längre tid än vad tagliatellen kokar klart på.

För 4 personer....

Tagliatelle
1 påse frysta laxtärningar 300 g
2 burkar crème fraiche, à 2 dl
1 1½ dl fryst spenat
smör
salt o peppar


Börja med att sätta vattnet för kokning till tagliatellen.
Ta en gryta och smällt smöret, häll i spenaten och rör runt så att spenaten smälter i smöret.
Häll sedan i crème fraichen och blanda runt, smaka av med salt o peppar. Låt koka upp och sätt sedan åt sidan.
Ta fram de frysta laxbitarna, smält lite smör i en stekpanna och stek bitarna på medelvärme några minuter. Glöm inte att vända på dom lite då o då.
Lägg i laxbitarna i spenatsåsen och värm upp allt och blanda runt.

Häll av vattnet på tagliatellen och slå lite smör i o blanda runt.

Serverar det antingen var för sig alternativt slå röran över tagliatellen och blanda runt.
Jag är tokig i pasta så jag äter 2/3 delar pasta o 1/3 tillbehör så vi serverade pastan för sig :)






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar