torsdag 4 augusti 2016

Kanelbullesockerkaka

Jag provade att göra denna underbart goda sockerkakan som smakar som kanelbullar, man får även en liten äppelkaka feeling när man äter den tillsammans med lite vaniljvisp...

Den var väldigt enkel att göra och smakade väldigt gott!!
Kommer helt klart att göra den fler gånger och nästa gång kanske även blanda i lite mandelmassa...

Ni behöver för 12-14 bitar:

100 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
 2 dl yoghurt (alt filmjölk)
2 msk vaniljsocker
1 ½ tsk bikarbonat (alt 3 tsk bakpulver)
3 dl vetemjöl
Ströbröd blandat med lite kanel och socker

Fyllning:
1 msk mald kanel
3/4 dl socker

Gör så här: 
  • Sätt ugnen på 180 grader varmluft
  • Rör smör och socker vitt och pösigt med en elvisp.
  • Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning
  • Tillsätt yoghurten, vaniljsocker, bikarbonat och mjöl. Blanda ihop allt till en slät smet
  • Smöra formen, använd en form på ca 1 ½ liter, och häll i blandningen av ströbröd, kanel o socker
  • Häll 1/3 del av smeten i formen
  • Blanda fyllningen och strö över ca 1/3 av kanelblandningen över smeten.
  • häll över hälften av smeten du har kvar och pudra över hälften av kanelblandningen.
  • Häll över den sista smeten och likaså de sista av kanel o sockerblandningen. 
  • Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 30-45 minuter.
  • Låt kakan svalna lite i formen innan du stjälper upp den.
Ett tips från min mormor är att ha kvar kakan i formen mellan det att ni ska mumsa på den, ha formen stående upp o ner på bänken och med lite plast över så håller den sig mjuk o fin :) 

Hoppas att ni gillar den! Här hemma blev den jättepoppis :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar