måndag 24 oktober 2016

Chokladbiskvier i långpanna

Om man är sugen på biskvier men har
inte redigt tid att göra dom så kan man göra dom i en långpanna. Det går väldigt mycket snabbare och smakar ungefär likadant.
Blir dock inte lika snyggt men ska man inte bjuda kungahuset på dom så kan de ju ändå gå hem :P


Ni behöver: 

Bottnen: 
500 g mandelmassa
1 dl socker
2 äggvitor

Fyllning: 
250 g mjölkchoklad
500 g rumstempererat smör
6 dl florsocker
1 1/2 msk vaniljsocker
4 äggulor

Topping: 
200 g mörk choklad

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader. 
  2. Riv mandelmassan på ett rivjärn och blanda ner äggvitan och sockret. Rör ihop allt till en smidig smet och tryck ut på en bakplåtsklädd plåt. In i ugnen i ca 12-15 minuter, den ska få lite färg. Låt den svalna helt. 
  3. Smält chokladen till fyllningen i ett vattenbad och låt den svalna lite. 
  4. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggulorna fluffigt. Rör ner chokladen i krämen och vispa ihop allt. 
  5. Bred ut krämen över den kalla kakan och ställ den kallt. 

  6. Smält chokladen till toppingen och låt svalna. 
  7. Häll chokladen över kakan och ställ kallt. Jag rev lite mjölkchoklad över min men det gör man som man vill. 

  8. Skär sedan i rutor och njut! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar