söndag 30 oktober 2016

Schweizernötskladdkaka med snickers

Gjorde en kladdkaka med smak av
Marabous Schweizernöt och Snickers, smakade riktigt gott och var väldigt kladdig (skulle egentligen haft inne den i nån minut till...) 

Däremot hann jag inte dekorera klart den då sambon satte tårtspadern i den och mumsade för fullt :P 
Men men det får bli nästa gång... 



Ni behöver till en springform, den är väldigt mäktig så skulle gissa på att den lätt räcker till ca 10 personer: 

4 ägg
4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 1/2 msk kakao
2 dl vetemjöl
170 gram smält smör
1/2 burk med karamelliserad mjölk
Schweizernöt, 200 g
1 påse Snickers bites 

Gör så här:

Ställ ugnen på 175 grader.  

Smält smöret och låt svalna något. 

Rör ihop ägg och socker i en bunke.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. 
Men vispar inte kladdkakesmeten, då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.

Smöra och bröa en form med avtagbara kanter, jag bröade med kokos vilket var jättegott och blev en god touch på kakan. Ni kan även lägga bakplåtspapper i botten på formen och endast bröa sidorna om ni vill det. 

Börja med att breda ut hälften av kladdkakssmeten  i formen, och klicka ut kolakrämen (karamelliserade mjölken) i smeten och dra ut den lite så det blir som ett litet täcke över kladdkakan. 

Hacka sedan 2/3 av Schweizernöten i lite grova bitar och häll över kolakrämen. Lägg även i några Snickers bites här och där, spara några till dekorering. 
Fyll sedan upp med resterande kladdkakesmet så att ni täcker chokladen. 

Ställ in i ugnen i mitten i cirka 30 minuter. (Jag hade den inne i 40 minuter) Den ska fortfarande vara lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. 

När kladdkakan svalnat något så dekorerar ni den, jag hann mest lägga på resterande av Schweizernöten och Snickersen, lägg inte på dom för tidigt för då smälter dom. 
Men ni kan även ringla lite mörk choklad över kakan alt dekorera med lite bär. Endast fantasin sätter gränserna ;) 

Servera kakan tillsamens med lite lättvispad grädde alt glass. 
Hoppas att ni gillar den! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar