måndag 7 augusti 2017

Inbakad kycklingpizza

God och enkel inbakad kycklingpizza som jag verkligen kan rekomendera!
Varför har man inte tänkt på detta tidigare?

Lilleman är mer glad för kyckling o korv än kött så nu tänker vi mer i kycklig- o korvbanor...

Vi använde färdig pizzadeg men det gör ni som ni själva vill.

Ni behöver till 4-6 personer:

2 pkt bacon
ca 350 g kyckling, bröst, filé, eller blandade delar.
1 purjolök
cecardressing
1 pizzadeg
1 ägg
ost, gärna blandade sorter som bla mozzarella och permesan.
salt, peppar, örtkrydda

Sätt ugnen på ca 200 grader.

Börja med att skära kycklingen till mindre bitar och bryna dem med salt, peppar och gärna några örtkryddor.
Klipp ner baconet till tärningar och bryn den lätt knaperstekt.
Skiva purjolöken i smala strimlor.

Rulla/kavla ut pizzadegen avlång.
Bred ut cecardressingen över hela degen.
Strö ut kycklingbitarna, baconet, purjolöken och osten.
 

Rulla ihop hela pizzan till en lång korv, lägg skarven neråt och var noga med sidorna så att inget rinner ut där. Lägg på en bakplåtsklädd plåt.
 

Pensla hela korven med ägg (inte undersidan), strö över lite mer ost och in i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
 

Täck pizzan om den får för mycket färg som vår..
 

Klar att servera!
 

Riktigt god och perfekt att ha med sig på en picknick men i två delar istället då, enklare att ta med..

Smaklig spis!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar