torsdag 10 augusti 2017

Jordgubbsgrottor

Om man inte har hallonsylt hemma till klassikern hallongrottor, så kan man alltid ta jordgubbssylt.


Det blir lika gott det och varför inte dekorera dom med lite lättvispad grädde och en liten jordgubbe på toppen.

Till 20 st behöver ni: 

200 g smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4 ½ dl vetemjöl

Fyllning 
1/2 dl jordgubbssylt.


Sätt ugnen på 175 grader C. 

Rör socker och smör smidigt i en bunke. 

Blanda vaniljsocker, bakpulver och mjöl i en annan bunke. 

Rör ner det i smörsmeten och arbeta samman allt till en deg

Forma degen till en rulle, ca 20 cm lång. 
Skär i 20 bitar

Rulla dom till kulor och lägg i små pappersformar för kakor. 

Tryck en fördjupning i varje kula med ett mjölat finger. 

Lägg i lite hallonsylt, ½ - 1 tsk räcker i varje grop. 

Grädda i mitten av ugnen i ca 18 minuter.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar