måndag 21 augusti 2017

Kycklingpaj med bacon

En god kycklingpaj som verkligen höjdes med tzatziki till.

Ni behöver:

2 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
50 g smör
2-3 msk mjölk
5-6 kycklingfiléer alt 10 innerfiléer
citronpeppar
2 paket bacon á 140 g
100 g färska champinjoner
1/2 röd paprika
1-2 morötter
1 dl grädde
1 dl crème fraiche
1 3/4 msk soja
2 ägg
3/4-1 msk sambal oelek
riven ost

Börja göra pajskalet:

  • Nyp ihop smör, mjöl och salt. 
  • Tillsätt mjölken lite i taget och knåda snabbt ihop degen till en klump. 
  • Låt den vila i kylen. 
Dags för innehållet: 
  • Sätt ugnen på 200 grader C
  • Skär kycklingfiléerna i strimlor och förstek dom i lite smör och krydda med citronpeppar. 
  • Ställ åt sidan så länge. 
  • Skiva paprikan i mindre bitar. 
  • Skiva morötterna i mindre bitar, förväll dom gärna i hett vatten några minuter. 
  • Klipp ner baconen i pannan och stek dom
  • lägg åt sidan på lite hushållspapper. 
  • Skiva champinjonerna och fräs dom i smör tills de blivit lite bruna. 
  • Smöra en pajform och tryck ut pajdegen i formen. 
  • Fördela kyckling, bacon, morötterna, paprikan och svampen i pajskalet. 
  • Blanda grädde, crème fraiche, soja, ägg och sambal i en bunke. 
  • Häll blandningen i pajskalet. 
  • Strö över osten 
  • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. 


Servera med en grönsallad och gärna med tzatziki till, underbart gott! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar