söndag 15 oktober 2017

Pasta-och kycklingsallad

Vi slängde ihop en Pasta- och Kycklingsallad till middag med varma baguetter till, underbart gott!

Enkelt att plocka ihop, man tar bara det man gillar och ner i en skål - perfekt!

Majsen serverar vi vid sidan om då inte alla gillar det.
Likaså med mangon och avokadon, inte alla som gillar de så bättre man får ta i det efterhand de som vill vara lite nyttigare istället för att någon stackare ska behöva sitta och rensa salladen innan måltiden...

När jag vet att det kommer att bli sallad över så lägger jag nötterna som jag annars toppar med vid sidan om på ett fat då de blir ganska tråkiga om man sparar salladen till rester dagen efter. 



Ett tips där är att dagen efter, vira in salladen som blivit över i tacosbröd och salladen är helt plötsligt en helt annan rätt!



Vi hade i vår sallad:

Pasta
Kycklingfiléer 
Sallad
Gurka
Tomat
Majs
Broccoli
Sockerärtor
Morot
Solrosfrön
Cashewnötter
Jordnötter
Mango
Avokado

Servera med:
Smör
Ost


Börja med att koka upp pastavattnet, tänk på att ni inte behöver så mycket pasta som om ni skulle haft pastan till huvudrätt, denna ska ju blandas i salladen.
När pastan är färdigkokt, häll av vattnet och slå runt lite smör alt olja i pastan och ställ åt sidan, ni kan ha dom antingen varma eller kalla i salladen.

Stek sedan kycklingfiléerna, är det frysta så kan ni skära dom i mindre bitar efter stekningen annars kan ni göra det innan.
Krydda gärna med lite citronpeppar.

Skölj och skär gurka, tomater och sallad och lägg i en större skål.
Hetta upp majsen med lite smör och salt, låt dom rinna av och lägg i salladen alt i en skål vi sidan om.

Broccolin skär ni ner i mindre buketter och låter sjuda tills de är klara, låt även sockerärtorna få hänga med i vattnet nån minut.

Skala moroten och fortsätt skära remsor med skalaren ner i salladen.

Skär avokadon och/eller mangon i mindre bitar och lägg vid sidan av alt blanda ner i salladen.

Blanda i pastan och kycklingen innan serveringen (varma ingredienser kan göra salladen lite tråkig, därav det läggs ner i salladen närmare serveringstidpunkten.


Strö över lite nötter och solrosfrön.

Servera med bröd, gärna lite varma, smör och ost.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar