söndag 1 oktober 2017

Fläskfilégryta med äpple

Blandade ihop lite gott o blandat av det jag hade hemma till en snabb gryta, blev
riktigt god och jag är nöjd med den!
Vill man ha lite mer äppelsmak är det bara att öka cidern och minska på grädden men tänk på att den blir lite syrlig av cidern så smaka er fram.

Till ca 4 personer:

Ca 400 g fläskfilé
1-2 äpple, jag hade Aroma denna gången
2-3 dl äppelcider
2 morötter
blomkål
5 dl grädde
2-3 msk kalvfond

Börja med att skära ner fläskfilén i mindre bitar.
Fräs filébitarna i smör medan du tärnar äpplet i mindre bitar, lägg ner äppelbitarna i grytan och rör runt.
Låt allt brynas en liten stund under omrörning då och då.

Häll i äppelcidern och låt allt småputtra.

Skala morötterna och skär i mindre slantar.
Lägg ner i grytan.

Dela blomkålen i mindre bitar och låt även den hamna i grytan.
Låt allt koka ihop en liten stund.

Häll i grädden och fonden och koka i 10-15 minuter.
Smaka av och sänt värmen så grytan kan småputtra.
Kolla köttet lite då och då, när det faller isär lätt så är grytan klar, tar inte många minuter.

Servera med kokt potatis och en grönsallad, varför inte med äpple i?

Smaklig spis! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar