torsdag 12 oktober 2017

Mini-kasslergratäng med äpple

Idag rensade jag lite i kyl o frys o skafferi och kombinerade ihop minigratänger med kassler o äpple med lite klyftpotatis o sallad till det. Och kan ärligt säga att det blev riktigt gott!! Jag skippade potatisen för lite mer sallad och det blev kanon :) 

Har ni kassler över så använd de annars så går det lika bra med en nyköpt men då får man steka skivorna först (behövs kanske inte men blir lite godare smak på gratängen kan jag tro). 
Vi brukar göra denna varianten som ni hittar här. 
Mängden beror lite på hur mycket kassler ni har över. 

Kassler, jag hade ca 10 tunna skivor
1 äpple
2 dl créme fraich 
Ca 2 dl grädde
Salt, pepparblandning, chili och timjan 
Riven ost


  • Sätt ugnen på 175 grader C. 
  • Skär kasslern i små bitar, ca 1 x 1 cm 
  • Skär äpplet i mindre tärningar
  • Blanda ihop crème fraiche, ca hälften av grädden och kryddorna i en bunke. 
  • Smöra formarna 
  • Fördela kasslerbitarna i formarna
  • Lägg över äppelbitarna
  • Klicka ut crème fraicheröran över äppelbitarna
  • Fyll på med mer grädde i varje form. 
  • Strö över osten 
  • sätt in i ugnen i ca 30 minuter. 




Klar att servera med klyftpotatis, ris, pasta eller varför inte bara enkelt med en sallad till. 

Smaklig spis! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar