måndag 23 oktober 2017

Pastasås med kyckling och bacon

En väldigt enkel och snabb rätt, ca 20 min tills allt är på bordet. 
Riktigt gott!! 


Ca 3-4 personer:
1 pkt bacon
Ca 300 g kycklingfiléer
1 pkt créme fraich 
Ca 1 1/2 dl grädde
Timjan 
Citronpeppar
Chili/chiliflakes
Salt

Sätt igång pastavattnet så det kokar upp medans ni gör kycklingsåsen. 

Börja med att skiva ner kycklingen i små tärningar, ca 1 x 1 cm. Låt dom ligga kvar på skärbrädan. 
Strö över timjan, citronpeppar, salt och chilin. Använder ni färsk chili och timjan så finhacka det innan.  

Klipp ner baconet i pannan som blivit het med lite smör eller olja i. 
Stek det lätt knaperstekt och lägg upp det på en tallrik med hushållspapper. 

Lägg i lyckligen i samma panna, behöver inte rengöras emellan.  
Stek kycklingen genomstekt och lägg sedan i baconet igen. 

Slå på créme fraichen och lite av grädden, låt allt koka ihop. 

Smaka av med kryddorna och fyll på med grädden om det inte är så såsigt som ni vill ha det. 

Låt vila tills pastan är klar. 
Slå sedan kycklingsåsen över den färdigkokta och avrunna pastan och servera. 


Smaklig måltid! 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar