söndag 12 november 2017

Kycklinggratäng

Vi gjorde en kycklinggryta igår och fick lite över. 

Den var så god så vi tog resterna och gjorde om dessa till en gratäng, perfekt!
Sambon började även spåna på om man inte kan göra om den till en paj nästa gång... 

Även om ni inte gör vår kycklinggryta så kan ni göra om era rester till en gratäng.  


Det enda ni behöver tillsätta är ca 3 dl ost. 

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. 

Smöra en ugnsfast form som rymmer både riset och grytan. 

Häll i riset i formen
Fyll på med grytan och rör runt lite så det blandar sig lite. 

Strö över ett lager med ost och sätt in i ugnen. 

Allt ska egentligen bara värmas upp och osten ska smältas, vill ni kan ni öka värmen lite mot slutet. 



Servera med en sallad. 

Smaklig måltid! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar