söndag 12 november 2017

Rocky road kladdkaka

En godiskladdkaka som är riktigt kladdig o god!

Väldigt enkel att göra!

Jag har använt en mindre form, 15 cm i diameten så den blir en söt liten kladdis., Använder ni en normal form så dubbla receptet. 

Ni behöver:

100 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg
1 dl socker
1 ¼ dl vetemjöl
½ krm salt
1 burk karamelliserad mjölk

dumlekolor
minimarsmellows
jordnötter
kolasås på flaska

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.


Smörj en form med löstagbar kant och bröa den gärna med kokos om ni gillar det. 



Smält smöret och chokladen som ni brutit i mindre bitar på spisen. Rör runt då och då. 

Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner chokladsmöret.

Blanda ner mjöl och salt, lite i taget, och rör smeten till en jämn massa.


Häll ⅔ av smeten i formen, klicka ut ca hälften av den karamelliserade mjölken (kolasås) över smeten och bred ut den jämnt. Fyll på med resterande av kladdkakssmet.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-30 minuter, känn efter då och då så att den inte blir torr men också så den inte blir för kladdig.  



Låt svalna lite. 

Ta ut kladisen från formen och låt den stå kallt i kylen i minst en timme, gärna längre, så att den hinner sätta sig. 


Klicka ut lite karamelliserad  mjölk (kolakräm) på kladdkakan och strö ut krämen, kan rinna ner lite över kanterna om ni vill det.


 

Dela dumlekolorna i bitar, gärna 3 bitar/kola
Strö över ett berg av jordnötter, minimarsmellows och dumlen. 
Ringla över lite kolasås från flaska om ni vill det. 



Klar att servera, gärna med vispad grädde, vaniljvisp eller lite glass. 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar