lördag 11 november 2017

Kycklinggryta

En god gryta som går relativt snabbt att göra då det är kyckling som bas. 

Perfekt att göra storkok på då resterna blev en riktigt god gratäng!  


Till ca 10 personer: 


1 kg Kycklingfilé
3 pkt bacon
ca 7 dl grädde 
små champinjoner
3 morötter
2 röda paprikor
1 purjolök
citronpeppar
timjan
chilikrydda alt flakes
sambal olek
kycklingfond
maizena


Börja med att steka kycklingfiléerna i omgångar i en större stekgryta, gör inget om de är frysta då de tinar snabbt i gytan. Krydda dom med citronpeppar och timjan.
Lägg dom åt sidan när de är klara och dela i mindre bitar när de svalnat lite. 

Klipp undertiden ner baconet i mindre bitar och stek det knaperstekt, lägg åt sidan på en tallrik med lite hushållspapper på som suger åt sig fettet. 

Strimla purjolöken och fräs den. 
Strimla även paprikan och lägg ner den med purjolöken. 
Lägg också ner morötterna som ni slantat. 

Rör om allt och lägg ner kycklingbitarna och baconet igen.
Häll på endel av grädden och lite fond. 

Dela champinjonerna en gång och lägg ner även dom.  

Fyll på med mer grädde och fond, lite mer kryddor och låt småputtra tills morötterna är mjuka. 

Smaka av med sambal, mer kryddor, här även chilin, och kanske mer fond. Fyll på med mer grädde om det behövs. 
Red grytan med ljus maizena. 

Servera med ris och en sallad. 
Smaklig måltid!

Blir det rester över så rekommenderar jag denna gratängen!! Riktigt gott :) 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar