onsdag 1 november 2017

Ugnspyttipanna

Enkel, relativ snabb och god ugnspyttipanna efter en liten frysrensning blev gårdagens middag. 



Kolla vad ni har i frysen och plocka fram lite gott o blandat. 

Jag hade: 

3 Potatisar
en kasslerbit
2 korvar
några kycklingfiléer 
lite tärnad bacon
2 morötter

krydda efter smak, 
vi hade citronpeppar, aromat, salt o peppar, grillkrydda.

Olja och smör 


Servera med stekt ägg och en kall sås. 


Sätt ugnen på ca 200 grader C. 

Börja med att skala potatisen och skär den i små tärningar, ca 1 x 1 cm, lägg dom i en bunke med lite olja och krydda med salt, peppar, aromat och grillkrydda. Rör runt. 
Lägg i en form som ni smörat. 
Sätt in formen i ugnen. 

Skär kasslern i mindre bitar, ca 1 x 1 cm bitar och fräs dom i en panna med lite smör, lägg även i bacontärningarna. 
Strö gärna lite socker över för att karamellisera kasslern. 

Skär ner korvarna i mindre bitar och lägg även dom i pannan. 

När allt är klart så strö över bitarna över potatisen. rör runt och sätt in i ugnen igen. 

Skär ner kycklingfiléerna i mindre bitar och stek även dom, krydda med citronpeppar.  

Skala morötterna och skär dom i små bitar. 

Blanda ner morötter och kycklingen i formen och rör runt. 

Låt gå i ugnen tills potatisen är klar. 

Servera med stekt ägg, kall sås och en god sallad. 



Smaklig spis! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar