torsdag 25 december 2014

Jordnötstryffel

Nu kommer mina pralin o tryffelrecept in på bloggen som jag gjort nu över julen :) 

Jag börjar med denna Jordnötstryfflen som alla runt bordet jublade över o överröste med beröm så att en efter en gick o hämtade den o uttryckte sin lycka över smakerna :) Det var kul att höra för att då har man ju lyckats :D 

Måste erkänna att jag tyckte själv att det blev en bra kombination av salta jordnötter, mörk choklad o mjölkchoklad!


Tryfflar
200 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
3 msk jordnötssmör

Dopping
100 g mörk choklad, gärna 70 %
150 g mjölkchoklad
2-3 dl saltade jordnötter

Börja göra tryfflarna så här:


  • Finhacka mjölkchokladen och lägg den i en bunke. 
  • Koka upp grädden och jordnötssmöret och slå den över chokladen, rör tills chokladen har smält och och ni har en slät smet. 
  • Ställ tryffelsmeten i kylen några timmar tills den stelnar. 
  • Rulla tryffelmassan till kulor i den storleken ni vill ha dom, ställ dom kallt en liten stund till. 
  • Smält den mörka chokladen över vattenbad och doppa tryfflarna. 
  • Lägg dom på bakplåtspapper så är dom lättare att få bort sedan. 
  • Ställ dom kallt ytterligare en stund tills chokladen stelnar. 
  • Finhacka jordnötterna. 
  • Smält mjölkchokladen över vattenbad. 
  • Ta bort kulorna från bakplåtspappret och doppa dom i mjölkchokladen. 
  • Lägg ner kulorna i jordnötskrosset och häll lite av de hackade nötterna över kulorna så att ni täcker sdom helt, enklare o mindre kladdigt än att rulla dom i jordnötterna. 
  • Ställ dom kallt en stund till så att mjölkchokladen får en chans att stelna. 
Färdiga att njutas :D 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar