måndag 23 mars 2015

Superenkel daimparfait

Till en bjudning för nått år sedan så gjorde vi en väldigt enkel daimparfait, löjligt enkel så man har ingen ursäkt till att inte göra den.... Och det är endast 2 ingredienser! 


Ni behöver: 

  • Ädel vaniljvisp (milda 12%)
  • dubbeldaim



Vi var 8 personer och då hade jag 4 paket vaniljvisp och 4 dubbeldaim men då blev det även lite över. 

Vispa vaniljvispen så att den blir tjock, det tar ett tag så använd en elvisp och gärna en som kan stå av sig själv. 


Krossa dubbeldaimen i en påse alt i förpackningen med en mortel så att det blir till mindre olika storlekar på bitarna, men tänk på att inte ha för stora bitar för denna kommer att vara frusen, men ha inte heller bara smulor... 

Häll ner daimen i vaniljvispfluffet och rör om så att allt blandas runt. 
Häll i allt i en form alt om ni gör mycket i flera formar, och ställ in i frysen i några timmar. Det beror lite på storleken på formen, har ni en jätteform så tar det några timmar men har ni endast en liten så tar det kanske bara en... 

Ta fram parfaiten en liten stund innan ni ska servera den så att den blir lite krämig. 
Servera med lite frukt o bär så som hallon, jordgubbar, blåbär m.m. 

Supergott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar