fredag 23 december 2016

Julig seg kola

En mycket god, mjuk o seg kola som passar perfekt till julen!
Jag har aldrig gjort kola innan men denna var väldigt enkel att göra och det enda som tog tid var egentligen kokningen. 

Det ska egentligen vara smak av julmust i den men det tycker inte jag att det var, den smakade mer kola men det kanske var "fel" julmust som jag använde mig av.... 

Ni behöver: 

1½ dl grädde
1 dl ljus sirap
½ dl vit sirap
2 dl strösocker
1½ dl julmust

flingsalt till dekoration
  • Rör ihop alla ingredienserna till kolan (inte saltet) i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och sänk värmen till ungefär medeltemperatur.
  • Låt koka i ca 40 minuter, tills den har nått en temperatur på 125 grader C. Rör om i den lite då och då. 
  • Häll kolan i en bakplåtspappersklädd form, ca 20x20 cm. 
  • Strö över flingsalt om ni vill ha lite sälta på den. 
  • Låt stelna i ett par timmar i rumstemperatur, går över natten om man vill det. 
  • Skär kolan i fina bitar och klä in var bit i en bit bakplåtspapper. 
Ät, mumsa o njut! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar