söndag 4 december 2016

Nyttigare glasscheesecake

Till vår cheesecakeprovning igår så gjorde vi även två nyttigare "cheesecake", om man nu kan kalla dem för det, till Johnas mamma som inte vill äta så mycket onyttigt, vi gjorde en med bär och så denna av Tofuglass. 

Båda blev goda enligt svärmor men samtidigt var det två helt skilda smaker på dessa vilket hon tyckte var roligt. 



Till 1 port: 

2 dl vanilj Tofuglass
ca 3 msk rött the
ca ½ dl havregryn
ca 1 krm flytande honung. 




Gör så här: 


Börja med att låta tet dra en liten stund så att smaken kommer fram. 

Plasta en form så att den lättare lossnar sedan.  

Rosta havregrynen i en torr panna så den blir lite gyllende, ringla över honungen och rör runt. 

Häll tet över glassen och vispa till en smet. 

Slå i glanssmeten i formen och toppa sedan med havregrynen så att de täcker hela formen. 

Ställ in i frysen i minst 2 timmar. 

Ta fram ca 5-10 minuter innan den ska serveras. 

Dekorera med lite riven apelsin eller något annat gott



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar