torsdag 29 december 2016

Julköttbullar


Såhär vid jul är det lite roligare att göra


egna julköttbullar, köttbullar som smakar lite mera jul. 
Och det är inte särskilt svårare än att göra vanliga köttbullar, köp en stor förpackning och gör hälften vanliga köttbullar och hälften julköttbullar :) 

Ni behöver: 

750 g färs

½ stor lök finhackad
1 dl Ströbröd
½ dl grädde
1 dl mjölk
1 tsk salt 
½ krm vitpeppar
½ tsk socker
1 ägg
Spad från 1 ansjovisburk
1 krm kanel
Lite julkryddor; kryddnejlika, senapsfrö, kryddpeppar o nejlika, ca 1 krm grovmalen tillsammans
ca 3-4 msk julmust

  • Börja med att finhacka löken och lägg i en bunke. 
  • Lägg även i färs, ströbröd, grädde o mjölk, kryddor, socker, ägg, kanel och spadet från ansjovisburken (dock inte fisken. 
  • Mortla kryddnejlika, senapsfrö, kryddpeppar och nejlika tillsammans, lägg i ca 1 krm grovmalen krydda i smeten och blanda alltsammans. 
  • Forma smeten till lite större bollar, provstek en och se om den smakar bra. 
  • Stek köttbullarna i lite smör samt ca 2 msk julmust som ni häller i stekpannan under stekningen, lägg även i liten nypa av julkryddorna i pannan. 
  • Ni behöver inte steka dom helt genomstekta om ni inte vill det, då kan ni lägga dom i en ugnsfast form och låta dom gå klart i ugnen på 175 grader C. i ca en kvart. 

Klara att servera som de är alt till pasta eller potatis. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar