måndag 5 december 2016

Nyttig falsk bärcheesecake

Vi gjorde en nyttigare variant av cheesecake under cheesecakeprovningen vi hade här hemma i helgen, av bär, kokos och mörk choklad. 
Dock så är det ingen ostkräm i den så cheesecake är kanske inte rätta ordet men den liknade en iallafall.

Vi gjorde även en variant av Tofuglass.

Denna med bär var ganska mäktig men den blev god och smakerna kom på ett bra sätt efter varandra.


Ni behöver till 2 portioner

2 dl frysta bär, vi hade hallon o blåbär
1 ruta mörk choklad 70 % apelsin
2 msk kokos
½ dl havregryn
½ tsk honung
1 krm kanel


Gör så här: 

Börja med att hacka chokladen lite grovt. 
Mixa sedan bären med chokladen och till en fast smet.  
Plasta en liten form och lägg i smeten. 
Rosta havregrynen i en torr panna, ringla över lite honung och strö över kanelen. 
Toppa formen med havregrynsblandningen och plasta över formen. 
Frys in i minst 2 timmar. 
Ta fram formen ca 10 minuter innan den skall serveras. 


Smaklig spis! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar