torsdag 29 december 2016

Köttbullar

På julbordet så är köttbullar ett måste!

Men köttbullar passar ju alldeles utmärkt till även potatis, potatismos, stripes och pasta.

Vi gjorde dessa till vårt julbord och passade samtidigt på att göra en sats med julköttbullar, båda blev riktigt lyckade och såg likadana ut så man fick se till att man la dom åtskilda från varandra :P 
Vi gjorde även en sats med miniköttbullar till killgrabben som var lite mer barnvänliga, receptet på dom hittar ni här.


Ni behöver till dessa vanliga köttbullar:

750 g färs
1/2 stor lök finhackad
1 dl Ströbröd
1/2 dl grädde
1 dl mjölk
1 tsk salt 
1/2 krm vitpeppar
1/2 tsk socker
1 ägg

  • Börja med att finhacka löken och lägg i en bunke. 
  • Lägg även i färs, ströbröd, grädde o mjölk, socker och ägg. Krydda
  • Forma smeten till lite större bollar, provstek en och se om den smakar bra. 
  • Stek köttbullarna i lite smör. 
  • Ni behöver inte steka dom helt genomstekta om ni inte vill det, då kan ni lägga dom i en ugnsfast form och låta dom gå klart i ugnen på 175 grader C. i ca en kvart. 

Klara att servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar