torsdag 26 mars 2015

Klyftpotatis

Idag har jag gjort klyftpotatis för första gången själv, alltid sambon som gör dessa annars...
Väldigt enkelt att göra, jag använde inte ens nått recept så klarar jag detta så gör även ni det :) 


Ni behöver:

Potatis (fast sort) 
smör
olja 
kryddor

Sätt ugnen på 225 grader C. 

Man kan antingen skala potatisen alt bara skrubba dem rena från jord och servera dom med skalet på, det är en smaksak. 
Skölj och dela potatisarna i klyftor.

Lägg potatisarna i en ugnssäker form som ni har smörat, vill ni att som ska vara knapriga o krispiga så lägg dom i en stor form så att dom inte ligger på varandra, men vill ni ha dom lite blandade där de är lite krispiga o lite "mjöliga" så lägg dom i en mindre form så att de ligger på varandra. 

Krydda potatisen efter smak, jag hade salt, svartpeppar o paprikapulver. 
Ringla över lite olja.

Sätt in i mitten av ugnen och låt dom gå i ca 20-25 minuter. 

Rör om dom lite då och då, de i botten fastnar lite så ta de lite försiktigt där. 
Prova med en provsticka så att de är klara. 
Får de lite för mycket färg så lägg över ett folieark och tycker ni att potatisen är klar med de har för lite färg så hissa upp dom några stek så de grillas lite. 

Strö över lite flingsalt och servera. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar