söndag 15 mars 2015

Varm smörgåstårta

Idag hade vi något vi glömt bort att göra på länge.... nämligen varm smörgåstårta... det är inte många ingredienser i den och den är väldigt enkel att göra och... den går snabbt att göra :)

Ni behöver (anpassa mängden efter hur många ni är):

Hönökaka
Turkisk yoghurt alt crème fraiche
Purjolök
Champinjoner
Bacon
(grillad kyckling)
Tomater
Riven ost
Citronpeppar


Denna rätten kan man göra lite som man vill, vill man ha den lite xtra krämig så gör man den tre lager hög annars räcker det med två. Därav man får anpassa ingredienserna lite efter antal personer o våningar, är man några stycken är det smart att bygga lite på höjden då en rund kaka räcker lite längre då...


  • Börja med att strimla purjolöken och fräs den lite lätt i en stekpanna, låt den svalna i en bunke.
  • Skiva champinjonerna och stek dom i stekpannan (ensamma) och låt även dom svalna i en bunke.
  • Klipp baconen i bitar och stek den lätt knaperstekt. Låt även den svalna.

  • Sätt ugnen på 150 grader C.
  • Lägg ut en skiva Hönökaka på en bakplåtsklädd plåt.


Jag gillar inte champinjoner så vi blandade purjolök, bacon o turkisk yoghurt och kletade ut det på halva hönökakan, sedan blandade vi i champinjonerna och kletade på andra sidan.

  • Gillar ni champinjoner så blanda allt med varandra till en kletig röra.
  • Kleta ut ett centimetertjockt lager på Hönökakan.





  • Lägg på ett lager Hönökaka till.


Om man vill ha en låg smörgåstårta så hoppar man över detta avsnittet...
Vill man ha en hög smörgåstårta så lägger man på ett lager till med röran, vill man kan man lyxa till det lite med att även blanda i lite grillad kyckling som man har plockat o skivat ner i mindre bitar.
Sen lägger man på ytterligare ett lager Hönökaka...


  • Skivar tomater, vi hade en hel del babyplommontomater hemma så vi använde dom annars kan man även använda stora vanliga tomater. Ha man minitomater så strö över tomater över Hönökakan, har man stora tomater så lägg dom lite mer ordnat över hela kakan.





  • Strö över riven ost så att det täcker nått sånär.
  • Krydda över lite citronpeppar över osten.


  • Sätt in tårtan i mitten av ugnen tills osten är smält, ca 15 minuter eller så.



Servera som den är alt med en grönsallad.
Underbart god!

Tårtan går även alldeles utmärkt att frysa.


1 kommentar: