torsdag 26 mars 2015

Herrgårdskyckling

Idag lagade jag en rätt som jag hade glömt bort, en rätt som jag fick receptet på av en bekant för många många år sedan och den är underbart saftig o god!
Även Johnas som inte är överdrivet glad för kyckling gillade rätten och undrade varför vi inte hade haft den förrut, så den ska inte hamna i glömska igen. :)

Till 4 personer så behöver ni:

4 kycklingfiléer, ca 600-1000 gram
smör/matfett
ca ½ tsk salt
ca 1 krm vitpeppar
100 g rökt skinka alt bacon
2 dl crème fraiche
2 msk färsk persilja
1 tsk fransk senap
2½ dl riven Herrgårdsost


Sätt ugnen på 225 grader.

Om ni väljer bacon istället för skinka så tärna baconet och stek de lite, lägg på ett fat med lite hushållspapper så att en del av fettet åker bort och låt de svalna.  Stek kycklingfiléerna på spisen i matfettet, krydda dom med salt o peppar o bryn dom lite hårt så att dom får färg på båda sidorna.
Lägg som sedan i en ugnssäker form allt eftersom de blir färdiga, ni behöver inte steka dom helt igenom för de blir färdigstekta i ugnen sen.

Mät upp skinkan, om ni väljer den, och finhacka den och lägg den i en bunke.
Hacka även persiljan och lägg i samma bunke.
Riv osten på den grova sidan av järnet och blanda i samma bunke.
Lägg även i crème fraichen och senapen och blanda runt allt så att det blir väl blandat.
Bred blandningen över kycklingfiléerna.

Sätt in formen i mitten av ugnen i ca ½ timme. Håll lite koll bara mot slutet så att den inte får för mycket färg.

Servera med fördel tillsammans med klyftpotatis och en grönsallad.



Underbart saftig och god! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar