tisdag 30 augusti 2016

Het baconpaj med korv

Idag gjorde jag ett litet ihopaplock på vad vi hade i kyl och frys och det resulterade i en baconpaj med chorizokorvar i. 
Blev mycket nöjd med resultatet då den blev väldigt krämig och god. 

Korvarna jag hade i är våra hemmagjorda korvar så de är mycket "köttigare" än vanliga köpekorvar och föll isär lite, men det går säkert lika bra med vanlig korv :) 

Jag hade i vår paj som räcker till ungefär 6 personer:

Pajskal:
3 1/2 dl vetemjöl
130 g rumsvarmt smör
2 msk kallt vatten
Fyllning: 
3 pkt bacon
4 chilikorvar t.ex choritzo
1 burk créme fraîche, paprika chili
1 burk créme fraîche, naturell
Riven ost 

🍴 Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
🍴 Rör sedan ihop alla ingredienserna till pajdegen, börja med 3 dl mjöl och häll i resterande efter ni tagit i vattnet, inte alltid som det behövs. 

🍴 Smöra en pajform, ca 22 cm i diameter, och platta ut degen i formen. Förgrädda i nedre delen av ugnen i ca 10-15 minuter. 

🍴 Klipp ner baconet i en panna och bryn det. 

🍴 Strimla korven i mindre bitar och häll ner den i pannan med baconet när baconet gått en stund. Blir det för mycket fett i pannan så får ni hälla av det. 

🍴 Rör ner créme fraichen och låt allt puttra ihop. Ställ pannan åt sidan en liten stund. 

🍴 Lägg ner allt i pajformen, strö över lite riven ost och sätt in pajen i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter, eller tills osten är härligt gyllene. 


Servera gärna till en grönsallad! 

Lycka till! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar